Els quatre detinguts en relació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils ja estan a la seu de l'Audiència Nacional per prestar declaració davant del jutge Fernando Andreu, que decidirà si mantenir-los en presó provisional. Els arrestats han arribat a les vuit del matí a l'Audiència Nacional en furgons de la Guàrdia Civil des de la Comandància de Tres Cantos, on han passat la nit procedents de Catalunya.

Els presumptes membres de la cèl·lula terrorista que va perpetrar els atemptats que van acabar amb la vida de 15 persones declararan davant del jutge Andreu i la fiscal del cas, Ana Noè.

El primer dels detinguts, poc després de l'atemptat de Barcelona de dijous, va ser Driss Oukabir, al nom es va llogar una furgoneta usada pels terroristes. Davant la policia, aquest arrestat va afirmar que el seu germà Moussa, de 17 anys, li havia robat la documentació i hores després, passada la una del matí de divendres, Moussa va morir juntament amb altres quatre terroristes en l'atemptat de Cambrils.

El segon detingut, a la nit de dijous, va ser Mohamed Houli Chemlal, de 21 anys i natural de Melilla. Va resultar ferit greu en l'explosió al xalet d'Alcanar on la cèl·lula gihadista planejava els atemptats des de feia mesos. El jove va ser traslladat ahir al matí en ambulància a urgències de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i, des d'allà, va emprendre el trajecte a Barcelona i a Tres Cantos.

Divendres es va arrestar els altres dos: Mohamed Aallaa, de 27 anys, detingut a Ripoll i germà de Sadi Aallaa, abatut a Cambrils, i Salah El Karib, de 34 anys, que regenta un locutori ia qui la Policia relaciona amb Driss Oukabir .

Aquestes quatre persones són membres de la cèl·lula que va perpetrar els atemptats, formada per almenys dotze terroristes, dels quals cinc van ser abatuts a Cambrils, almenys dos van morir en l'explosió de dimecres a l'habitatge d'Alcanar i l'últim, Younes Abouyaaqoub, va ser abatut ahir pels Mossos després de portar fugit des de dijous, quan es va donar a la fuga després d'haver conduït la furgoneta que va protagonitzar l'atropellament massiu a Barcelona.