La mesa del Parlament de Catalunya que es reuneix avui no té previst tractar l'admissió a tràmit de la llei del referèndum, ja que no consta en l'ordre del dia, segons van assegurar fonts parlamentàries a l'ACN.

Dimarts de la setmana passada la mesa del Parlament tampoc va tractar aquesta qüestió i la mateixa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ho va atribuir a la «complexitat» i la «judicialització» d'aquesta qüestió.

A hores d'ara tampoc és clar a través de quina via es tramitarà el text legal que ha de donar cobertura a la convocatòria prevista per a l'1 d'octubre.

«Les vies que poden portar a l'aprovació de la llei del referèndum queden absolutament obertes totes», va manifestar el president del grup parlamentari de Junt pel Sí (JxS), Lluís Corominas, en una entrevista a l'ACN la setmana passada.

D'altra banda, segons assenyalen fonts parlamentàries a l'ACN, en aquests moments encara hi ha marge de temps per tal de poder aprovar la llei que ha de donar cobertura legal a l'1-O en el ple que se celebrarà al Parlament català es propers dies 6 i 7 de setembre.

El 31 de juliol, els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP van registrar conjuntament al Parlament català la llei del referèndum, i es va donar per fet que amb la represa de l'activitat a la cambra catalana, durant la segona quinzena d'aquest mes d'agost, la mesa ja iniciaria la tramitació de la iniciativa. La primera sessió es va celebrar dimecres de la setmana passada i l'admissió de la llei no constava en l'ordre del dia. I de moment la mesa no té intenció de tractar aquesta qüestió i, de fet, el president de JxS, Lluís Corominas, va avisar que encara estan obertes diferents vies per poder aprovar la llei tenint en compte que el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès la reforma del reglament de la cambra que permet tramitar una proposició de llei en lectura única.