Les forces de seguretat van identificar Iassín Ahram Pérez, un dels terroristes que amenacen Espanya en un vídeo difós ahir per Estat Islàmic, com a fill de Tomasa Pérez Mollejas, una dona malaguenya la família de la qual procedeix de Pozoblanco (Còrdova) i que va decidir anar a Síria i unir-se a la gihad.

Segons fonts de la lluita antiter-rorista, és l'home que parla en castellà al vídeo, en què el grup Estat Islàmic lloa els «germans» autors dels atemptats de Catalunya i amenaça Espanya que, si no es retira de la coalició internacional que lluita contra l'EI a Síria i l'Iraq, continuarà atacant en territori espanyol. En el vídeo titulat La conquesta de Barcelona hi apareixen dos terroristes parlant en castellà, tot i que un d'ells amb prou feines comprensible.

«La guerra contra nosaltres continua fins al dia del judici», assegura un dels gihadistes amb uniforme militar i a cara descoberta, que és el que s'ha identificat com Iassín Ahram Pérez. Aquest home, sobre el qual pesa una ordre internacional de detenció, és el més gran de cinc germans, i tots ells són a Síria amb la seva mare.

L'individu continua dient que, «si no es pot fer la hijra (emigració) a l'Estat Islàmic, la gihad no té fronteres», així que «feu la gihad on sigueu, inshallah (si Déu vol), Al·là estarà complagut per vosaltres». «Espanyols, us oblideu de la sang vessada dels musulmans en la inquisició espanyola. Venjarem la vostra matança (...), que s'està fent ara actualment contra l'Estat Islàmic», perquè «amb el permís d'Al·là, Al-Andalus tornarà a ser el que va ser, la terra del califat».