El portaveu del president rus, Vladímir Putin, va confirmar haver rebut un correu electrònic el mes de gener passat remès per un assessor del president dels Estats Units, Donald Trump, amb una proposta per construir una Torre Trump a la capital russa. El Kremlin va assegurar haver ignorat el correu electrònic, i que ni tan sols es va discutir el tema amb Putin.

El diari The Washington Post va destapar la setmana passada l'existència d'aquest contacte entre un dels assessors més propers a Trump, Michael Cohen, i el portaveu de Putin, Dmitri Peskov, en què Cohen demanava ajuda per desenvolupar la construcció de l'hotel de Trump a Moscou. Es dóna la circumstància que en aquell moment Trump era candidat a la presidència.

Peskov, preguntat en una trobada amb periodistes, va assegurar que havia vist el correu entre la gran quantitat de missatges que rep diàriament, però que no el va respondre perquè el negoci que proposaven els nord-americans no era el tipus d'assumpte del qual s'ocupa com a portaveu del Kremlin. «Puc confirmar que entre la massa de correus que rebo n'hi havia un de Michael Cohen. És cert que va passar», va dir Peskov.

The Washington Post va destacar la setmana passada que aquests documents demostren que Trump perseguia activament interessos comercials a Rússia i alhora feia campanya per ser president dels Estats Units, un càrrec des del qual podria determinar les relacions amb aquesta potència. El Congrés dels Estats Units i un fiscal nomenat especialment per a aquesta tasca investiguen les presumptes maniobres de Moscou per intentar influir en les eleccions nord-americanes del novembre del 2016.