La Policia Nacional investiga el mòbil del crim del nen de 8 anys trobat dimecres a la nit mort en un domicili d'Elda (Alacant), al costat del qual va ser trobada emmordassada i amb ferides lleus la parella del pare d'acollida de la víctima, que està embarassada. Encara no hi ha detinguts, tot i que es busquen dos sospitosos, i no es descarta de moment cap hipòtesi relacionada amb les circumstàncies de l'homicidi.

S'està en espera del resultat de l'autòpsia del menor, ja que el cos no presentava ferides d'arma de foc o d'arma blanca ni cap altre signe aparent d'haver patit violència. Després que els serveis sanitaris d'emergències rebessin una trucada relacionada amb el succés, cap a un quart de deu de la nit de dimecres, el personal d'una ambulància del SAMU va practicar sense èxit maniobres de reanimació al nen, que encara es mantenia viu, tot i que presentava una aturada cardiorespiratòria.

La dona sí que presentava contusions de caràcter lleu, fet pel qual va ser traslladada immediatament a l'hospital d'Elda, d'on durant la tarda d'ahir va ser donada d'alta, i s'investiga si també podria haver estat víctima d'una agressió sexual.

Els agents continuen investigant i intenten identificar dos individus que portaven un casc de moto per la seva presumpta vinculació amb el que va passar, encara que a l'hora de tancar aquesta edició no hi havia detencions.

Per la seva banda, l'alcalde d'Elda, el socialista Rubén Alfaro, va convocar una junta de portaveus de l'Ajuntament, que va emetre una declaració institucional de condemna i va decretar un dia de dol oficial amb banderes a mig pal i la suspensió de qualsevol activitat institucional.

A més, l'alcalde de la localitat alacantina va parlar amb el Centre de la Dona de la Generalitat valenciana per posar a disposició de la família, força coneguda a Elda, tot el suport que requereixi després d'aquesta tragèdia.