Les tasques de rescat continuaven ahir en nombroses localitats de Texas (Estats Units) després del pas devastador del cicló Harvey, que va causar més de 30 morts i desenes de milers de desplaçats, i que amenaçava la zona fronterera amb la veïna Louisiana.

A Houston, la ciutat més afectada, i on afortunadament la pluja va donar una treva de 24 hores, més de 32.000 persones estaven allotjades en refugis temporals mentre prossegueixen les tasques de recerca i rescat de damnificats.

El temps, a més, va permetre començar les tasques de neteja, una vegada que les aigües van començar a retrocedir a l'àrea de Houston, on viuen al voltant de 6,5 milions de persones.

Al problema de les inundacions, qualificades de «catastròfiques» per les autoritats, s'hi van sumar ahir al matí diverses explosions en una planta química a Crosby, 25 quilòmetres al nord-est de Houston, cosa que va provocar que les autoritats evacuessin una àrea de gairebé dos quilòmetres en el seu entorn davant el perill de noves explosions.

El focus de la tempesta, per la seva banda, es va moure cap al nord-est, a la frontera entre Texas i Louisiana, on va deixar copioses pluges i un rastre de destrucció i inundacions similar, fet que va obligar les autoritats a obrir alguns refugis . Una de les localitats més afectades és Beaumont, amb 120.000 habitants i a l'extrem sud-oriental de Texas, prop de la frontera amb Louisiana, i el cap de bombers, Brad Pennison, va assenyalar que «tota la ciutat està inundada».