Els actes institucionals organitzats pel Govern i pel Parlament amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre giraran al voltant dels conceptes de llibertat i democràcia.

De fet, el cartell està protagonitzat per aquesta primera paraula, precedida del número 11. Els dos uns i les dues eles, pintats de vermell, simbolitzen les quatre barres, «en el sentit d'identitat i llibertat», va apuntar el conseller de la Presidència, Jordi Turull, en roda de premsa al Parlament. La resta del text està en negre, una combinació de colors «amb força i contundència per facilitar la lectura», va indicar Turull citant experts.

Turull va opinar que els 135 diputats de la cambra se sentien còmodes amb aquests valors, al marge de les interpretacions polítiques que cadascú pugui fer.

És per això que els va instar a participar en els actes, especialment en el central, que tindrà lloc al Born diumenge 10 a la nit i que estarà dedicat a aquests dos conceptes, i també als Drets Humans.

Així, l'acte institucional conjunt de Govern i Parlament, que tindrà lloc el dia 10 de setembre al Mercat del Born, homenatjarà persones i col·lectius que s'han significat al llarg de la història recent per la seva defensa de la democràcia i de la llibertat.

L'acte, dirigit per Josep Maria Mestres, rememorarà el gest de Rosa Parks el dia que no va voler aixecar-se del seu seient de l'autobús per cedir-lo a un noi de raça blanca, i la lluita de les primeres sufragistes per aconseguir el vot femení, entre d'altres.