El sistema d'accés a les comunicacions judicials per via telemàtica LexNet va patir ahir una onada de ciberatacs amb la intenció d'«intentar col·lapsar i fer inaccessible» el servei als seus usuaris, segons va informar ahir el ministeri de Justícia.

El ministeri va explicar així el bloqueig que al llarg del matí van experimentar els operadors jurídics que utilitzen el sistema. Cap a les 11 del matí, es va detectar un primer intent de bloqueig de l'accés a LexNet a través d'Internet provocat per un atac consistent en l'enviament de centenars de milers de peticions d'entrada d'usuaris no registrats.

L'objectiu -va explicar Justícia- era «intentar col·lapsar i fer inaccessible LexNet als usuaris legítims del servei».

Els atacs es dirigien al servei d'Internet proporcionat per Telefónica per entrar a aquesta plataforma i van afectar temporalment l'accés al sistema dels usuaris a través de la xarxa.

Justícia va valorar que l'atac no havia afectat els usuaris d'òrgans judicials, forces i cossos de seguretat de l'Estat, ni els hospitals, que van poder treballar amb normalitat amb el suport de les seves pròpies xarxes internes.

Des del ministeri de Justícia es va contactar immediatament amb la Secretaria General d'Administració Digital del ministeri d'Hisenda i Funció Pública, contractant del servei, així com també amb els serveis tècnics de Telefónica, per activar el protocol de seguretat davant d'aquest tipus d'atacs.