El cap de l'Executiu espanyol, Mariano Rajoy, es reunirà amb el president dels Estats Units, Donald Trump, a la Casa Blanca el proper 25 de setembre, segons el ministre portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo. Els dos governs havien mantingut diversos contactes per fer efectiva una entrevista entre els dos dirigents a Washington, i les seves agendes han permès, finalment, que aquesta reunió es concreti per a final de mes. Méndez de Vigo va avançar que Rajoy i Trump mantindran un dinar en què la lluita contra el terrorisme serà un dels assumptes de què tractaran, a més de les relacions amb la Unió Europea i les bilaterals.

D'altra banda, el govern dels Estats Units va anunciar les quatre empreses que construiran els prototips del mur amb Mèxic, que han estat triades per les «robustes» infraestructures que proposen per aturar l'entrada irregular d'inmigrants. Caddell Construction de Montgomery (Alabama), Fisher Sand & Gravel a Tempe (Arizona), Sterling Construction (Texas), i Yates & Sons Construction de Filadèlfia (Mississipí) són les quatre companyies seleccionades.

Per part seva, el president de la Cambra de Representants dels EUA, el republicà Paul Ryan, va demanar a Trump que mantingui el programa migratori de l'anterior mandatari, Barack Obama, conegut com a DACA i que va salvar de la deportació 800.000 joves indocumentats. Ryan va ser preguntat sobre la possibilitat que Trump elimini el programa, a la qual cosa va contestar: «No crec que hagi de fer això, això és una cosa que el Congrés necessita arreglar». «Aquesta gent està als llimbs, són nens que no coneixen un altre país», va afegir.