El líder del PPC, Xavier García Albiol, va demanar ahir al PSOE i Ciutadans que expliquin quin és el seu pla per frenar el referèndum anunciat per a l'1 d'octubre si descarten l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, que preveu suspendre l'autonomia.

«És el moment de no posar-se de perfil, és el moment d'afrontar el repte amb valentia. Sabem el que no volen PSOE i Ciutadans, però el conjunt dels catalans que no apostem per la ruptura i la resta dels espanyols volem saber què és el que proposen aquests partits», va assenyalar en el marc d'una visita a Castelldefels.

El popular va criticar que «alguns han pretès vestir de dimoni» l'article 155, que segons el seu parer sí que és factible i té la mateixa «càrrega democràtica» que la resta d'opcions que ofereix el marc constitucional.

«Cop a la democràcia»

Albiol va subratllar que el Govern català estarà perpetrant «un cop d'estat» i «un cop a la democràcia» si segueix endavant amb la convocatòria d'un referèndum d'independència «il·legal», i va augurar una resposta «proporcional» per part de l'estat.

«Si pensa que en 500 minuts es carregarà una nació que té 500 anys d'història és que no sap on viu», va criticar el líder popular, en referència al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Tot i això, va assegurar que les portes de la Moncloa estan obertes si Puigdemont vol fer una proposta d'última hora «d'acord amb la legalitat» abans de portar a votació dimecres que ve al Parlament la Llei del Referèndum.

«Encara disposa d'una oportunitat, que hi ha al davant 72 hores per evitar aprofundir la fractura social que ha provocat la seva actitud irresponsable i la seva voluntat de celebrar un referèndum il·legal», va recalcar.

En aquest sentit, va avisar que el PPC «no participarà» en la votació de l'esmentada llei, si bé va precisar que exerciran el seu dret a l'oposició.