El bisbat de Tortosa va expressar ahir la seva «sorpresa» per la detenció a Hondures d'un sacerdot de la seva diòcesi, Joan Alonso, acusat d'abusar sexualment i prostituir menors.

En un comunicat, el bisbat de Tortosa va assegurar que, fins que no ha conegut la detenció del sacerdot a través dels mitjans de comunicació, «en aquest Bisbat mai s'ha tingut cap mena d'informació de cap comportament inadequat de mossèn Joan Alonso».

Joan Alonso estava a Hondures per un conveni de col·laboració entre el bisbat de Tortosa i el bisbat de Trujillo responent, segons les mateixes fonts, «a una inquietud missionera que ell havia viscut ja en altres etapes de la seva vida sacerdotal».

«Des del moment en què hem tingut coneixement dels presumptes delictes pels mitjans de comunicació social hem iniciat el protocol d'actuació indicat per la Congregació per a la Doctrina de la Fe. Manifestem la nostra confiança en la justícia civil, així com també la nostra disponibilitat a col·laborar plenament amb ella», va afegir el bisbat.

Mentre recordava el principi de la presumpció d'innocència, el bisbat de Tortosa va afirmar que «en cas que es confirmés la veracitat de les acusacions, manifestem el dolor que també a nosaltres ens produeix aquest comportament i ho condemnem; i ja des d'ara ens posem a disposició dels possibles afectats per oferir-los totes les ajudes que estiguin al nostre abast perquè arribin a superar les conseqüències d'aquests fets».

«Manifestem també el compromís de la nostra diòcesi de seguir treballant, com hem fet sempre, perquè l'església sigui un espai on els menors estiguin segurs», conclou el comunicat del bisbat.

Les autoritats hondurenyes van informar divendres passat de la detenció del sacerdot espanyol i van informar que va ser a petició d'Espanya acusat d'haver abusat sexualment i de prostituir menors. El religiós va ser detingut dijous en el departament de Gracias a Dios, fronterer amb Nicaragua.