Després de finalitzar, sense èxit, el novè dia de recerca el cos dels Bombers de la Generalitat ha decidit desmantellar, per manca d'indicis, el dispositiu muntat al pantà de Susqueda per trobar la parella del Maresme desapareguda des del 24 d'agost passat.

Els Bombers es posen ara a disposició dels Mossos d'Esquadra per adreçar novament efectius quan se'ls requereixi. Ahir els treballs es van centrar en pentinar una zona d'uns set quilòmetres per terra i aigua, amb l'ajuda d'un helicòpter que va sobrevolar l'àrea amb l'objectiu de delimitar en trams d'un quilòmetre, just a la zona on un dels gossos va detectar rastre dels joves.

Fins al pantà de Susqueda s'hi van desplaçar vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre els quals hi havia unitats del Grup de Reforç d'Actuacions Especials (GRAE), especialistes en submarinisme i muntanya.

Les tasques de rescat es van centrar en pentinar la zona per aire, terra i en la superfície del pantà, però no es van realitzar immersions aquàtiques. A més, també busquen sense èxit als desapareguts efectius dels Mossos d'Esquadra de les unitats aquàtica, canina, de muntanya i de seguretat ciutadana.

Ja fa nou dies que no se'n sap res de'n Marc Hernández, de 23 anys i veí de Premià de Mar (Maresme), i de Paula Mas, de 21 i d'Arenys de Munt (Maresme). Van desaparèixer el 24 d'agost passat i uns dies després, el dilluns 29, els equips de rescat van trobar el seu cotxe enfonsat en el pantà. Les investigacions dels Mossos van concloure que el vehicle no hi va caure per accident, sinó que va ser empès per algú. El cos policial manté oberta diverses línies d'investigació sobre els desapareguts. A la recerca hi han participat en aquests últims dies voluntaris coneixedors del territori com caçadors, pescadors i agents d'ADF.

La investigació continua

Paral·lelament als treballs per intentar localitzar la parella, les investigacions dels Mossos d'Esquadra també continuen. Després que el cos policial arribés a la conclusió que el cotxe havia sigut manipulat per fer-lo caure dins l'aigua, també investiguen el caiac que es va trobar a la deriva i esparracat.