Un sacerdot de la diòcesi de Tortosa va ser detingut per la policia d'Hondures en compliment d'una ordre internacional de cerca, captura i extradició feta des del jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta. El detingut és Joan Alonso Bonals, de 52 anys, a qui s'acusa d'un presumpte delicte d'abús sexual, prostitució i corrupció de menors. Bonals estava des de feia un any al país centreamericà fent tasques de missioner. En un comunicat, el bisbat de Tortosa va expressar la seva «sorpresa» per les informacions aparegudes i va destacar que en cap moment s'ha apreciat cap «comportament inadequat» per part del sacerdot. Apel·lant a la presumpció d'innocència, el bisbat va apuntar que està a disposició de la justícia per aclarir els fets i del costat de les víctimes en cas de ser certes les acusacions.

L'ordre d'extradició s'havia de signar i enviar ahir, va dir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però no hi ha cap termini perquè Alonso passi a disposició del jutjat d'Amposta. Se l'investiga, amb altres persones, arran d'una denúncia presentada a l'abril per un presumpte delicte d'abús sexual i corrupció de menors. El sacerdot era des de feia un any a Hondures fent tasques de missioner i va ser detingut dijous per la policia en compliment de l'ordre internacional del jutjat d'Amposta.

El sacerdot va ser detingut dijous per agents de la Direcció Policial d'Investigació en un centre comercial a la ciutat de Tocoa, al departament de Colón.