El ple del Parlament celebrarà aquest divendres un ple monogràfic a petició dels grups parlamentaris de Junts pel Sí (JxSí) i la CUP, segons un comunicat de JxSí d'aquest dimarts a la tarda. Els dos grups independentistes han registrat aquest dimarts al Parlament la sol·licitud de convocatòria d'un ple extraordinari per divendres. La Mesa i la Junta s'hauran de reunir per decidir la convocatòria. En el comunicat s'explica que els grups volen fer un ple monogràfic de "valoració de l'acció política de govern actual i previsions". En concret, sol·liciten que d'acord amb el que disposa l'article 153.1 del Reglament del Parlament es faci un debat general al Parlament "sobre valoració de l'acció política de govern actual i previsions".

A més, afegeixen que els guions dels temes que es proposen com a objecte del debat són l'"anàlisi i valoració política actual, actuacions del Govern de la Generalitat arran dels últims esdeveniments, actuacions previstes pel Govern en relació a l'Estat i actuacions previstes pel Govern de la Generalitat en relació a la comunitat internacional". La petició la signen el president del grup parlamentari de JxSí, Lluís Corominas, i la seva portaveu, Marta Rovira; la presidenta del grup CUP-CC, Mireia Boya, i la portaveu del mateix grup, Anna Gabriel.

Fonts parlamentàries de la CUP consultades per l'ACN insisteixen que les Lleis de referèndum i transitorietat s'aprovaran aquesta setmana. Així, garanteixen que si les dues normes no s'aproven durant la sessió ordinària -dimarts i dimecres-, s'aprovarien en l'extraordinària del divendres.