La titular del Jutjat penal número 6 de Palma ha absolt d'un delicte de desobediència greu a l'autoritat els dos advocats acusats de gravar d'amagat la declaració de la infanta Cristina com a imputada en el cas Nóos, el febrer del 2014. Segons la sentència, no existeixen prou proves que permetin concloure sens dubte que els acusats van gravar la imatge i part de la declaració en fase d'instrucció de Cristina de Borbó utilitzant un dispositiu ocult.

El jutge que va instruir el cas Nóos va prohibir expressament als que accedissin a l'edifici judicial el dia de la declaració de la infanta portar telèfons mòbils, tauletes electròniques, ordinadors portàtils o qualsevol altre dispositiu apte per a la captació d'imatges o sons, per tal d'evitar cap gravació, segons recorda la sentència.

En la resolució, la jutge considera provat que es van obtenir imatges i so de la declaració de la infanta Cristina que es van utilitzar per confeccionar un vídeo que després va ser penjat en una plataforma d'Internet, i que a més algunes imatges es van publicar al diari El Mundo en format de fotografia.

La jutgessa considera no provada l'autoria dels fets i absol els dos advocats que van estar, en substitució d'un altre lletrat, en la declaració de la germana del rei com a imputada, que va tenir lloc a les sales F i G dels jutjats de via Alemanya de Palma.

La magistrada afirma que les proves pericials en què es basa l'acusació són «imprecises i fins i tot en determinats aspectes contradictòries entre elles», no precisen amb exactitud i prou certesa la posició des de la qual es va poder gravar el vídeo, ni el dispositiu amb el qual es va gravar.

Destaca que els diferents pèrits van arribar a conclusions dispars, de manera que no hi ha prou proves que permetin concloure sens dubte que la gravació la van fer els acusats. A més, no es va detectar que els advocats disposessin de cap dispositiu apte per a la gravació.