Els Mossos d'Esquadra van retirar aquest dimarts a la tarda el perímetre de seguretat establert durant vint dies per les explosions en un dels xalets de la urbanització Montecarlo d'Alcanar Platja. A la zona queda ara un solar d'on han tret tones de runa durant les tasques que han fet diàriament des del 17 d'agost.

Alguns curiosos i mitjans de comunicació s'apropaven aquest dimecres a la zona en conèixer que s'havia reobert l'accés. Molta estupefacció i sorpresa en veure que de la casa on els terroristes preparaven explosius per atemptar només hi queden unes escales d'accés als porxos.

La casa del costat, la més afectada per les explosions ha estat tapiada pels seus propietaris, uns veïns francesos que, de moment, no han tornat. Al mateix carrer, l'F de la urbanització Montecarlo, els danys en altres cases són visibles ja que molts dels seus propietaris ni han tornat.

A partir d'ara, els pèrits acabaran de quantificar els danys perquè els afectats puguin accedir a les indemnitzacions previstes com a víctimes del terrorisme, tal com preveu el Consorci de Compensació d'Assegurances, ens adscrit al Ministeri d'Economia.