El president rus, Vladímir Putin, va assegurar que és complicat dialogar amb qui confon Àustria amb Austràlia, en referir-se a l'estat de les relacions entre el seu país i els Estats Units, que viuen una nova crisi diplomàtica per conflictes amb les seves ambaixades. «No hi ha res a fer, es veu que aquest és el nivell de cultura política de determinada part de l'elit dominant nord-americana», va dir Putin. Es va referir així a un episodi protagonitzat ja fa una dècada pel llavors president nord-americà George W. Bush, que va confondre aquests dos països per les seves similituds fonètiques.

Putin va advertir que Moscou es reserva el dret de reduir en 155 persones més la plantilla de l'ambaixada dels EUA a Moscou però que «de moment» no ho farà. «Veurem com es desenvolupa la situació», va apuntar. «En rigor, si parlem de total paritat, els EUA no haurien de tenir 455 diplomàtics a Moscou sinó 155 menys. De manera que ens reservem el dret de prendre una decisió sobre el nombre de diplomàtics nord-americans a Moscou», va afegir.

D'altra banda, el govern del president dels EUA, Donald Trump, va anunciar la fi del pla conegut com a Daca, promulgat per Barack Obama i que ha protegit de la deportació 800.000 indocumentats, encara que la suspensió es farà efectiva d'aquí a sis mesos per forçar el Congrés a trobar una alternativa.

El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, va assenyalar que «el que és compassiu és posar fi a aquesta anarquia, implementar les nostres lleis i si el Congrés tria fer canvis en les nostres lleis, fer-ho a través del procés establert». Trump va assegurar que resoldrà «amb cor i compassió» la situació dels 800.000 joves indocumentats que es van beneficiar del programa Daca, ara eliminat. «Com he dit abans, resoldrem el tema amb cor i compassió, però a través del procés democràtic legal, mentre al mateix temps ens assegurem que qualsevol reforma migratòria que adoptem ofereix beneficis duradors per a tots els nord-americans», va afegir.