La vicepresidenta, ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reunit el matí d'aquest dimecres els secretaris d'Estat i els sotssecretaris per aprovar les mesures contra els lleis de ruptura de la Generalitat de Catalunya.

Segons ha explicat l'Executiu en una nota de premsa, la vicepresidenta ha convocat la Comissió General de Secretaris d'Estat i Sotssecretaris per "deliberar i aprovar quantes mesurades calgui adoptar després de les decisions que prengui el Govern de la Generalitat".

L'anàlisi de les mesures a adoptar pel Govern de Mariano Rajoy es produeix després de la decisió de la Mesa del Parlament de qualificar el projecte de llei de referèndum, que van presentar JxSí i la CUP al juliol, perquè sigui tramitat.

Aquesta qualificació s'havia anat retardant per part del bloc independentista per temor a les repercussions judicials en les quals podrien incórrer tant la presidenta del Parlament com els membres de la Mesa que ho recolzessin.

No obstant això, a 25 dies del referèndum d'independència que vol dur a terme la Generalitat l'1 d'octubre, la Mesa --amb majoria de JxSí-- ha qualificat el projecte per donar-li tràmit.

Però el Govern estatal ja té preparades totes les respostes al desafiament independentista després d'analitzar tots els escenaris possibles.

A més, la Comissió General de Secretaris d'Estat i Sotssecretaris ha analitzat aquest dimecres el recurs d'inconstitucionalitat que aprovarà divendres que ve el Consell de Ministres contra diversos preceptes relatius a la Llei del Codi Tributari de Catalunya.