L'Oficina Antifrau de Catalunya ha augmentat en el 85 % el nombre d'al·legacions presentades a iniciatives normatives al llarg dels primers vuit mesos de l'any, en total, 37, respecte a les 20 del 2016, durant el primer any de mandat del seu director, Miguel Ángel Gimeno.

Segons va informar Antifrau, durant aquest període han estat 37 els suggeriments de millora normativa que s'han presentat, unes xifres que «indiquen que aquest és el camí que hem de seguir per combatre la xacra social que és la corrupció», va explicar el director.

Gimeno va recordar que la labor de la institució és la de «contribuir a una bona administració i uns bons governs», i va apuntar que «una societat corrupta contribueix a la desigualtat social i afecta directament els drets humans». Des de la seva creació l'any 2009, l'oficina ha dut a terme un total de 121 al·legacions, de les quals 43 han estat a normatives d'ens locals; 39, a la Generalitat; i la resta, a institucions internacionals.

La tasca de la Direcció de Prevenció de l'Oficina Antifrau és un treball «silenciós» però «imprescindible per aconseguir unes institucions impermeables a la cor-rupció», va apuntar Gimeno.

L'informe d'Antifrau mostra que, des del seu inici, la Direcció d'Anàlisi i Investigació ha tramitat 1.270 expedients d'avaluació prèvia de versemblança, dels quals 160 s'han resolt durant els primers vuit mesos d'aquest any, període en el qual també s'han resolt 28 expedients d'investigació.