La Policia Nacional i la Direcció General de Seguretat del Marroc van desmantellar una cèl·lula gihadista integrada per sis presumptes terroristes, en una operació en què van ser detingudes cinc persones al Marroc i una altra a Melilla. Els arrestats formaven part d'una cèl·lula terrorista que estava en un «perillós nivell d'activació», ja que la policia marroquina va evidenciar que havien planejat atacs terroristes de gran envergadura i que mantenien reunions nocturnes en què feien entrenaments físics en els quals, fins i tot, van arribar a simular decapitacions.

Aquestes proves van desencadenar la ràpida desarticulació de la cèl·lula, liderada per un home de 39 anys, de nacionalitat espanyola, origen marroquí i resident a Melilla, que va ser arrestat al Mar-roc perquè ocasionalment era en aquest país. Aquest home duia a terme tasques de captació i adoctrinament aprofitant el seu lloc de feina com a auxiliar educatiu en un centre de reeducació de menors per fer tasques de captació i radicalització entre aquests joves que estan en una situació especialment vulnerable.

Durant aquest període, va poder culminar de manera efectiva la seva activitat de captació amb la conformació d'una cèl·lula ter-rorista, ara desarticulada, l'imminent propòsit i disposició de la qual s'havia determinat que era el pas a la gihad violenta amb un perillós nivell d'activació.

Els altres cinc detinguts són de nacionalitat marroquina, un d'ells amb residència legal a Melilla, on va ser detingut i on la Policia va escorcollar dos immobles, un de situat molt a prop del centre urbà de la ciutat, i un altre al barri perifèric del Monte María Cristina.

Interior va destacar la rellevància d'aquesta operació conjunta i l'excel·lent col·laboració que hi va haver entre la Policia Nacional i la Direcció General de Vigilància del Territori del Regne del Marroc, que va possibilitar «la neutralització d'una perillosa amenaça que afectava molt seriosament els dos països».