Responsables de l'empresa Teyco van pagar comissions a canvi de l'adjudicació de la construcció del col·legi Marta Mata del Vendrell, el 2012, segons la Guàrdia Civil que actua de policia judicial en el cas del 3 %, de presumpte finançament irregular de CDC. L'informe assenyala que, presumptament, el conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca, va pagar comissions a la fundació CatDem a canvi de l'adjudicació de la construcció del col·legi Marta Mata del Vendrell l'any 2012, una obra que va disposar d'un pressupost de tres milions d'euros. Les sospites de la Guàrdia Civil es basen en un document trobat al despatx de l'ex-director general d'Infraestructures de la Generalitat Josep Antoni Rosell, segons publicava ahir El Periódico.

En concret, la Guàrdia Civil va trobar una carta en la qual es convocava Rosell a un consell d'administració i s'afirmava: «Sistema TAS. Teyco per fer escoles, segons (...) encàrrec de G.G (¿) M. Jesús Mier i que ho faci directament del departament d'Ensenyament? Això és encàrrec de G.G? Ho pot fer GISA?». Maria Jesús Mier és exsecretària general d'Ensenyament, que també era membre d'Infraestructures, i les sigles G.G., segons la investigació de la Guàrdia Civil, podrien correspondre a l'exconseller de Justícia Germà Gordó. TAS és un sistema de construcció patentat per Teyco del qual té l'ús en exclusiva.

A la reunió del consell d'administració d'Infraestructures, celebrada l'endemà, es va adjudicar la construcció del col·legi a Teyco, l'oferta del qual era un milió d'euros més barata que la d'altres empreses.