La jornada de vertigen i de batusses que va viure el Parlament i que va concloure amb la firma de la convocatòria del referèndum va tenir els següents moments més rellevants.

9.00. Junts pel Sí i la CUP registren una petició dirigida a la mesa del Parlament perquè iniciï la tramitació de la Llei del referèndum.

9.00. La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, presideix la Comissió de Secretaris i Sotssecretaris d'Estat per deliberar i aprovar totes les mesures que calgui davant les decisions del Parlament o de la Generalitat.

9.45. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, registra una petició de recusació dels 12 membres del Tribunal Constitucional per «falta d'imparcialitat» i per «garantir» el seu dret de defensa.

10.00. La mesa del Parlament admet a tràmit la Llei del referèndum amb els vots de la majoria de JxS, el suport de CSQEP i el rebuig de Cs i del PSC.

10.20. JxS i CUP demanen alterar l'ordre del dia del ple perquè es debati i voti la Llei del referèndum, amb només dues hores perquè els grups presentin esmenes.

10.45. Se suspèn momentàniament el ple perquè la mesa i la junta de portaveus es reuneixin per estudiar la reconsideració de l'admissió a tràmit de la llei plantejada pel PSC.

11.00. El secretari general del Parlament, Xavier Muro, i el lletrat major, Antoni Bayona, registren un escrit adreçat a la mesa en què alerten que la tramitació de les lleis de ruptura xoca amb els advertiments del Constitucional.

11.26. Cs registra una sol·licitud d'informe al Consell de Garanties Estatutàries perquè aquest òrgan consultiu però no vinculant determini si la Llei del referèndum s'ajusta a l'ordenament jurídic vigent, a la Constitució ia l'Estatut.

11.29. El Butlletí Oficial del Parlament publica la llei del referèndum després de ser admesa a tràmit. Nova polèmica, en denunciar l'oposició que l'oficialització ha estat ordenada per JxS i no pel secretari general de la cambra.

12.25. Després de rebutjar les peticions de reconsideració del PSC, es reprèn el ple, però només durant un minut. Forcadell torna a interrompre la sessió després que el portaveu de Cs presenti una petició de reconsideració que obliga la mesa a reunir-se de nou.

12.30. Mentrestant, el govern central anuncia que el president, Mariano Rajoy, promourà davant del TC un incident d'execució de sentència per paralitzar les decisions adoptades pel Parlament per convocar el referèndum de l'1 d'octubre.

13.00. La mesa rebutja també la petició de reconsideració de Ciutadans sobre l'admissió a tràmit de la Llei de referèndum.

13.15. Es reprèn la sessió. el ple aprova per 72 vots a favor, 60 en contra i 3 abstencions alterar l'ordre del dia; també aprova l'exempció dels tràmits parlamentaris per la llei.

13.30. El líder del PSC, Miquel Iceta, anuncia que presentaran immediatament un recurs d'empara davant del TC perquè considera que la tramitació i aprovació de la Llei del referèndum suposa una «pèrdua» dels drets de els diputats.

13.40. Forcadell manté diverses picabaralles amb portaveus i diputats, entre ells el vicepresident segon, José María Espejo (Cs), al qual al principi no vol donar la paraula però que finalment intervé per parlar de les vulneracions del reglament. Els grups de l'oposició demanen que se suspengui el ple per poder preparar les esmenes a la Llei del referèndum.

14.00. El TC conclou la primera jornada de la seva sessió plenària i estudiarà l'incident d'execució de sentència plantejat pel govern, així com la recusació presentada per Forcadell.

14.10. Després de negar-s'hi diverses vegades, Forcadell suspèn el ple una hora.

16.10. Es reprèn el ple amb la sessió de control. El President Carles Puigdemont convida l'oposició a participar en el debat posterior de la Llei del referèndum i carrega contra la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, per «amenaçar» i «insultar» els catalans.

16.45. Acaba la sessió de control.

17.00. El ple se suspèn de nou per una altra reunió de la mesa que estudiï les peticions de reconsideració del PSC i Cs, perquè s'admetin a tràmit les esmenes a la totalitat a la Llei del referèndum -només s'han permès al articulat.

18.00. El Consell de Garanties Estatutàries dóna la raó a l'oposició en dictaminar que els grups del Parlament tenen dret a sol·licitar un dictamen d'aquest organisme sobre la proposició de Llei del referèndum.

18.40. La mesa no fa cas de l'acord adoptat pel Consell de Garanties Estatutàries que reconeixia a l'oposició el dret a sol·licitar un dictamen i decideix tirar endavant la tramitació perquè no és vinculant.

19.31. Es reprèn el ple amb noves discussions d'ordre abans del debat de les esmenes.

19.35. Forcadell rebutja la petició del PSC de llegir la part de l'escrit del Consell de Garanties Estatutàries que considera preceptiu valorar la llei abans que s'aprovi.

19.40. Comença el debat del text i les esmenes amb les intervencions dels portaveus dels grups parlamentaris.

21.25.- Els diputats de Cs, el PSC i el PP abandonen l'hemicicle.

21.30. El Parlament aprova la llei del referèndum amb 72 vots a favor JxS, CUP i el diputat no adscrit, Germà gros, cap en contra i 11 abstencions de CSQP.

23.20. El Govern en ple signa la convocatòria del referèndum.