Un de cada tres infants de famílies en situació de pobresa a Catalunya abandonen prematurament els estudis, segons va denunciar ahir l'organització Save the Children, que va demanar al Govern català que augmenti la despesa pública en educació i reformi el sistema de beques.

L'ONG va denunciar, ahir pocs dies abans que comenci el pròxim dia 12 el curs escolar a Catalunya, que no totes les famílies afronten en igualtat de condicions aquest retorn a les aules i que «la situació socioeconòmica del nen determina cada vegada més les seves oportunitats educatives i el seu èxit escolar».

«El sistema educatiu actual no té eines per esborrar aquestes desigualtats, sinó que, al contrari, les accentua», va denunciar Save the Children. «Les polítiques d'austeritat pressupostària dels últims anys han tingut molt més impacte en el nostre sistema educatiu que en altres països i han afectat en particular a les famílies en pitjor situació socioeconòmica», va afegir l'ONG.

La despesa escolar mitjana prevista per fill aquest curs oscil·la entre els 649 euros si el centre educatiu és públic i els 1.066 euros si el centre és concertat, el 9% més que l'any passat, segons la Unió de Consumidors de Catalunya.