La Secció Segona de la sala penal de l'Audiència Nacional va confirmar la presó preventiva per a Driss Oukabir, el presumpte gihadista que va llogar la furgoneta amb la qual es va perpetrar l'atropellament de la Rambla de Barcelona que va provocar 16 víctimes mortals i un centenar de ferits.

En una resolució, els magistrats avalen la decisió del jutge instructor Fernando Andreu que va desestimar el recurs d'excarceració d'Oukabir i assenyalen que poden existir «importants dades de la participació de l'investigat en els fets», en concret en relació amb el lloguer de la furgoneta, segons un comunicat de l'Audiència Nacional. Les esmentades dades permetrien concloure «de manera racional i ponderada» que Oukabir sabia sobre el grau de radicalització del seu germà Moussa, un dels abatuts a Cambrils. Que Oukabir tingués l'esmentada informació, assenyala la Sala, «no fa sinó sostenir una hipòtesi indiciària a fi de mantenir la mesura de presó», i sosté també que el contingut de la seva declaració «no deixa lloc a dubtes» respecte a la conclusió a la qual va arribar el jutge Andreu Acosta de la seva participació en els atemptats. A més, hi ha una «dada incontestable» que prova la radicalització del germà del detingut i és la seva participació en els atemptats de la localitat tarragonina de Cambrils, on va ser abatut, diu l'acte.

Oukabir va al·legar en el seu recurs que desconeixia les dades objectives que van determinar el secret de les investigacions, si bé la Sala rebutja aquest argument en sostenir que totes les resolucions judicials han estat notificades a la seva defensa.