Els fiscals Anticorrupció van demanar ahir al jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga l'exconseller de Justícia de la Generalitat Germà Gordó pel cas 3% de presumpta corrupció a CDC que li prohibeixi sortir de l'estat espanyol i que li intervingui el mòbil personal per abocar i analitzar-ne el contingut.

Segons van assenyalar fonts jurídiques, el ministeri públic va sol·licitar aquestes mesures cautelars, que el jutge del TSJC Carlos Ramos resoldrà avui, després de prendre declaració com a investigat l'exconseller i ara diputat no adscrit del Parlament, pel seu presumpte paper d'intermediació en el pagament de comissions d'empresaris a CDC en l'anomenat cas del 3%.

En la seva declaració davant del jutge, Gordó va admetre haver-se reunit amb alguns dels empresaris investigats en el cas del 3%, atès que considera que aquesta era la seva obligació per les seves responsabilitats en la Generalitat, on va ser secretari de Govern, i en la contractació pública, com a conseller de l'empresa Infraestructures de la Generalitat (GISA). Gordó va declarar que les reunions posteriors, en la seva època de conseller de Justícia de la Generalitat, eren per obres que s'havien de fer en presons i seus judicials.

D'aquesta manera, va voler justificar les nombroses reunions que va tenir amb diversos empresaris.

Home de confiança de l'expresident català Artur Mas, Gordó va ser gerent de CDC entre el 2004 i el 2011, secretari del Govern català entre el 2010 i el 2012; conseller de Justícia el 2016 i conseller de l'empresa pública GISA.

En la seva declaració, Gordó va desvincular Mas de la gestió econòmica del partit i va assegurar que d'aquesta se n'ocupaven ell mateix i el tresorer de CDC Andreu Viloca, també investigat en el cas 3%.

D'altra banda, l'exconseller de Justícia va lliurar ahir al jutge el seu telèfon mòbil professional, del qual els investigadors portaran a terme un abocament de dades, però no el mòbil personal, cosa que va motivar que la Fiscalia sol·licités al magistrat que se l'hi intervingui per ordre judicial per poder fer també un abocament.