La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la causa contra tot el Govern per l'1-O arran d'una querella de la Fiscalia va ordenar ahir tancar dos webs relacionats amb el referèndum, garanties.cat, i el formulari d'inscripció de col·laboradors.

Així, va aplicar una de les mesures cautelars reclamades pel fiscal, que va demanar a la Guàrdia Civil que interrompés el servei i bloquegés les pàgines. A més, va acordar demanar a la GC que identifiqués els mitjans que han inserit publicitat institucional o propaganda sobre el referèndum, excepte TV3 i Catalunya Ràdio.

Segons la interlocutòria, el web del formulari de col·laboració «segueix el camí marcat pel Govern en clara confrontació objectiva amb les resolucions del Tribunal Constitucional». Així, la magistrada consiera oportú tancar la pàgina digital perquè «la informació i les opcions de participació directa al referèndum per part dels ciutadans que es contenen en aquestes pàgines posen en risc evident l'efectiu acatament de les resolucions judicials».