La Guàrdia Civil va intervenir ahir prop de 100.000 cartells de publicitat del referèndum de l'1 d'octubre en una nau industrial de l'empresa Marc Martí, al barri barceloní del Poblenou.

Segons fonts pròximes a la investigació, els agents van escorcollar durant diverses hores dues naus industrials de l'empresa, d'on es van emportar en tres furgonetes diverses caixes amb cartells per anunciar el referèndum suspès pel Constitucional.

A més de la nau de Barcelona, la Guàrdia Civil va inspeccionar ahir impremtes de Sant Feliu de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat per intervenir material que pogués ser utilitzat per al referèndum d'independència del pròxim 1 d'octubre.

D'altra banda, el TSJC està notificant als diversos mitjans digitals privats l'ordre de no publicar els anuncis institucionals del referèndum. Concretament, dos agents de paisà de la Guàrdia Civil van lliurar a El Punt Avui, Vilaweb, Nació Digital, Racó Català i El Nacional el requeriment en què se'ls adverteix que incorrerien en responsabilitats penals en cas de difondre la campanya institucional de l'1-O. Des de la matinada passada, però, la publicitat institucional ja no apareix als mitjans perquè va vèncer el període contractat pel Govern.