La iniciativa del ministeri d'Interior Stop Radicalismes, que ofereix canals perquè els ciutadans alertin de radicalitzacions, suma 4.761 avisos des del seu inici el 2015 i en els dies posteriors als atemptats de Catalunya va multiplicar la seva activitat, amb el 45% d'avisos amb interès policial. Així ho va explicar ahir el ministeri, que ha subratllat que la pàgina web d'aquesta iniciativa s'ha renovat, mostrant una imatge més actual i amb contingut en castellà, català, gallec, euskera i valencià, així com en anglès, francès i àrab.

Interior va subratllar, com va fer el ministre Juan Ignacio Zoido a l'abril quan va llançar una campanya relacionada amb la iniciativa, que l'objectiu és conscienciar els ciutadans en la importància de la prevenció i aconseguir la seva implicació en la detecció de possibles casos de radicalització en el seu entorn més pròxim.

Si a l'abril l'anomenat Centre de Coordinació d'Informació sobre Radicalització, dependent del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), sumava 3.179 comunicacions de ciutadans des de la seva posada en marxa al desembre del 2015, ara la xifra puja a 4.761.

L'últim ingressat

D'altra banda, l'últim pacient que estava ingressat com a conseqüència de l'atemptat terrorista de Cambrils va rebre ahir l'alta, segons el departament de Salut.