El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha denunciat davant la Fiscalia a la regidora de la CUP a Barcelona Maria Rovira per assegurar en un ple municipal que els Mossos d'Esquadra havien "executat extrajudicialment" a sis dels terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils (Baix Camp).

Segons ha informat en un comunicat el sindicat, la denuncia, presentada avui a la Fiscalia Provincial de Barcelona, acusa Rovira dels delictes d'injúries a cossos i forces de seguretat de l'Estat.

L'SPC assegura actuar "en defensa del cos dels Mossos d'Esquadra i dels seus membres", donada la "passivitat habitual" que, al seu parer, ha demostrat la direcció política del cos "quan es tracta de defensar la imatge de la institució i dels seus agents".

"Transcorregut un termini de temps suficient per resoldre dubtes al respecte, des del Sindicat de Policies de Catalunya hem decidit allò que ja ve sent habitual: defensar nosaltres la imatge i l'honorabilitat del cos i dels nostres companys", sosté el comunicat.

El sindicat retreu a la regidora de la CUP a Barcelona que, a més de votar en contra d'atorgar la medalla del mèrit cívic als Mossos d'Esquadra pel seu paper en els atemptats, es referís a "execució extrajudicial" quan va valorar la feina dels agents en els atacs.