L'acte central de la campanya pel Sí a Manresa combinarà expressions artístiques com la música, la poesia i la dansa, amb els parlaments de suport al sí de l'investigador manresà Pere Joan Cardona i l'escriptora Núria Cadenes. L'actor Sergi Mateu serà l'encarregat de llegir el manifest. Aquest acte se celebrarà el dia 23 de setembre a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Major.

En l'apartat artístic hi prendran part els grups Sherpah, Serakatà, Sound, Santi Arisa, Dan Arisa, Iris Arisa, Manel Camp, l'Orfeó Manresà, la coral Eswèrtia, la Cobla per la Independència i Gossos. Presentaran l'acte la periodista Aina Font i l'actor, pallasso i comunicador Jordi Pessarrodona.

L'acte és organitzat pel col·lectiu Manresa pel Sí, que agrupa partits i entitats independentistes de la ciutat. Recentment també s'hi ha afegit el Moviment d'Esquerres (MES), escissió del PSC. Entre els seus afiliats hi ha l'exalcalde de Sant Joan Ezequiel Martínez; l'actual alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer, i l'exregidor de Manresa Joaquim Collado.