La xifra de morts a causa del terratrèmol de magnitud 7,1 en l'escala de Richter que aquest dimarts a la nit va sacsejar el centre de Mèxic ha ascendit a 224, ha informat avui en secretari de Governació, Miguel Ángel Osorio.

En una entrevista a Televisa, Osorio ha precisat la matinada d'aquest dimecres que hi ha 117 víctimes mortals a Ciutat de Mèxic, 39 a l'estat de Pobla, 55 a Morelos, 12 en l'Estat de Mèxic i un a Guerrero. Altres informes parlen de tres morts a Guerrero.

El secretari de Governació ha indicat que es tenen registrats 45 edificis que es han col·lapsat totalment o parcialment, en sis dels quals es considera que hi ha persones atrapades. Poc abans, el president mexicà, Enrique Peña Nieto, va establir com a prioritat el rescat de persones atrapades en els enderrocs i l'atenció als ferits pel terratrèmol.

"La prioritat en aquest moment és continuar el rescat dels que encara es troben atrapats i donar atenció mèdica als ferits", va declarar Peña Nieto en un missatge en cadena nacional després d'un recorregut per alguns punts de Ciutat de Mèxic.