L'organització Save the Children va denunciar ahir que a Catalunya una de cada dues víctimes d'abusos sexuals són infants, i que el 73,7% dels casos denunciats s'arxiven. Save the Children va presentar l'informe «Ulls que no volen veure», on va analitzar l'abús sexual infantil a través de més de 200 sentències judicials, i va constatar que Catalunya és entre les comunitats espanyoles on més s'arxiven casos per abusos sexuals.

L'informe de l'entitat alerta que l'abús sexual s'estén de mitjana uns quatre anys, cosa que demostra que encara no existeixen les eines necessàries per prevenir i detectar els abusos sexuals, ni tampoc que el nen o la nena pugui denunciar-los.

«Els errors i debilitats de les administracions públiques fa que els abusos sexuals que pateixen els nens no es detectin, s'allarguin en el temps i que, fins i tot, malgrat detectar-se i denunciar-se, no acabin en condemna», segons l'informe. Segons la Generalitat, el 2016 es van denunciar 713 abusos i 254 agressions sexuals a menors d'edat (el 68,56% més que el 2015, augment que segurament es pot explicar arran del descobriment de la trama Maristes).