Avui, la CUP celebrarà a la plaça Major de Manresa l'acte central de la campanya pel sí a la Catalunya Central de cara al referèndum del dia 1 d'octubre. Amb el lema «Viure vol dir prendre partit», inclourà una mostra de cultura popular parlaments, sopar i concert.

La convocatòria és a 2/4 de 8 del vespre a la plaça de la capital del Bages, que els darrers dies s'ha convertit en l'epicentre de les mobilitzacions manresanes pel sí. Començarà amb una mostra de cultura popular. A les 8 del vespre hi haurà els parlaments d'Arkaitz Rodríguez, dirigent de Sortu-Euskal Herria; Gabriela Arzamendi, activista, i Sergi Saladé, diputat de la CUP-CC. Seguidament, hi haurà berenar popular, poesia i demés propostes i, per acabar, sopar popular i concert amb Ebri Night.

Aquest cap de setmana la formació independentista ha fet dos actes a la comarca del Bages, en els quals ha defensat la necessitat d'anar a votar l'1 d'octubre per preservar la democràcia i l'estat de dret. Hi han intervingut el diputat de la la CUP-CC al Parlament de Catalunya Albert Botran; la militant de Feministes per la Independència i de Dones pel Sí Núria Alcaraz, i el militant d'EUiA i Catalunya en Comú Francesc Matas. Els actes van aplegar una trentena de persones a Navarcles i una setantena a Artés.

Botran va afirmar que «qualsevol projecte alternatiu a l'actual autonomia intervinguda passa ara mateix per anar a votar ' sí'». Alcaraz va remarcar que el procés constituent que seguirà el referèndum serà el primer on les dones podran jugar un paper actiu, ja que no ho van poder fer durant la República ni la transició