El Govern de la Generalitat continua utilitzant les xarxes socials per informar als ciutadans sobre on votar pel referèndum. Aquest dimecres, el vicepresident, Oriol Junqueras, ha anunciat que s'ha habilitat un canal de Telegram i un compte de Twitter per consultar els col·legis de l'1-O. S'afegeix així a la informació facilitada els darrers dies pel President, Carles Puigdemont, en diverses piulades.

Com saber on votar pel referèndum a través de Telegram

El canal de Telegram obert per la Generalitat de Catalunya permet introduir el DNI i la data de naixement per consultar el local de votació: "T'ajudaré amb qualsevol dubte de cara al referèndum de l'1 d'octubre", diu el missatge automàtic en activar el xat.

I a Twitter, com es pot saber on votar?

En el cas de la xarxa de l'ocell blau, l'usuari a Twitter @onvotar1oct s'ha creat per resoldre el dubte a través de missatge directe.

A més, el propi Junqueras ha piulat que s'ha creat l'adreça de correu electrònic onvotar@garantiesreferendum.net per atendre "problemàtiques concretes".

Puigdemont informa sobre on votar per Twitter

Paral·lelament, es pot seguir trobant la informació sobre els col·legis electorals en diferents webs. El President va utilitzar una piulada aquest dimarts per anunciar una fórmula per burlar el veto de les operadores telefòniques. Primer cal accedir a un proxy clicant, per exemple, en algun d'aquests enllaços que apareixen en el tuit de Puigdemont.

  • https://hide.me/es/proxy
  • https://www.proxysite.com/
  • https://hidester.com/es/proxy/

A continuació, cal introduir el text bit.ly/OnVotar a la caixa on demanen escriure la url o la direcció web. També hi ha altres accessos directes actius, el més irònic d'ells: www.piolin.cat. Altres són piolin.lol i guardiacivil.sexy.