Els cadàvers d'un home i una dona van aparèixer ahir al pantà de Susqueda i, segons l'inspector Jordi Domènech, tot apunta que són els dels dos joves desapareguts el 24 d'agost, tot i que ahir encara s'estava pendent que les autòpsies ho confirmessin i determinessin també quina és la causa de la mort.

La Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra va localitzar els cossos quan un flotava a l'aigua i l'altre era sobre una paret lateral.

El descens del nivell del pantà, segons Domènech, es perfila com la causa que els dos cossos hagin quedat a la vista, tot i que en una zona de difícil accés, i ahir s'estaven portant a terme les tasques per recuperar-los i traslladar-los a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on està previst que es practiquin les autòpsies.

Els agents buscaven a Susqueda Marc H.L., de 23 anys i veí d'Arenys de Munt, i Paula M.P., de 21 anys i veïna de Cabrils, després de la seva desaparició, mentre es realitzava una investigació paral-lela. La policia està pendent dels treballs d'identificació dels cadàvers per confirmar que es tracta dels dos joves, el cotxe dels quals va ser localitzat enfonsat a l'interior del pantà l'agost passat.

Els dos joves estaven de vacances en el moment de la desaparició i tenien previst visitar Tamariu, a Palafrugell, i el Montseny, així com fer una excursió en un caiac, propietat de Marc H.L., pel pantà de Susqueda. Aquesta embarcació també es va trobar a l'aigua mig desinflada en aquella mateixa zona on es va enfonsar el cotxe, coneguda com a Coll Palomera, mentre que els cadàvers han aparegut al costat de l'entrada d'aigua anomenada Riera de Rupit.

Malgrat que els joves van sortir de ruta un dijous, no va ser fins la tarda del dissabte que els seus familiars, estranyats per no tenir notícies seves, van posar la denúncia a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de Premià de Mar.

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Forn, va confirmar que el cotxe trobat al pantà «no va caure per accident» sinó que «algú el va empènyer».

«L'evidència més gran és que el cotxe no va caure per accident, que el cotxe va anar a parar al pantà perquè algú el va empènyer, algú l'hi va portar. Aquesta és la més gran evidència que tenim», va assegurar Forn.

Els agents també van localitzar un paper amb anotacions, tot i que s'ha determinat que no era ni de comiat ni expressava una intenció de suïcidi, sinó que només incloïa reflexions de la noia, segons fonts de la investigació.

Les tasques de recerca dels dos joves es van suspendre el 3 de setembre, encara que treballs com el de la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra s'han mantingut durant aquest temps, igual que la investigació paral·lela que, ara, queda sota secret de sumari per decisió del jutge instructor.