El matemàtic Josep Lluís Garcia, professor i investigador a la Universitat de Vic (avui, Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i regidor d'ERC-SOMVIC, ha informat aquest dijous al matí a través d'una piulada al seu compte de Twitter que els comptes de la Fundació Universitària Balmes, entitat jurídica pròpia que regeix la Universitat de Vic, han estat intervinguts.

Fa una setmana la UVic-UCC va emtre un comunicat en el qual es posicionava al costat del Govern i les seves institucions en un moment que qualificava de "transcendental per al futur del país". La institució considerava "greus" les detencions d'alts càrrecs per part de la Guàrdia Civil i els escorcolls que s'estaven produint a diversos organismes de la Generalitat.

En el mateix comunicat, la universitat reclamava "solucions polítiques als problemes polítics", i subratllava que el mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes és el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble a través del vot.