Directors i directores d'escoles i instituts d'una vintena de municipis del Bages han signat un «Manifest per la democràcia» en què expressen la seva «preocupació pels fets que es van succeint els darrers dies», i que, afirmen, «vulneren els principis bàsics de la democràcia i les llibertats fonamentals de tots els ciutadans i ciutadanes».

Així mateix donen suport a les reivindicacions «a favor dels drets civils de tots» i posen de manifest «el nostre compromís per continuar educant, des de les nostres escoles, en la democràcia i la llibertat d'expressió, desenvolupant el pensament crític dels nostres alumnes».

També aprofiten per fer palès «el nostre descontentament» envers el delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, pel que qualifiquen de «coaccions i amenaces» que «ha adreçat als funcionaris del departament d'Ense-nyament, concretament a les direccions». Així mateix, expressen el seu agraïment a la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, «pel suport mostrat cap al nostre col·lectiu, així com el gest de respondre en nom de tots nosaltres a la carta del delegat del govern de l'Estat espanyol».