Quatre persones han resultat ferides lleus aquest divendres a la nit a Manlleu (Osona) després que algú els hagi disparat trets de balins des d'un edifici situat al davant del col·legi Puig Agut. Les quatre persones formen part del Comitè de Defensa del Referèndum de Manlleu, grup autoorganitzat que vetlla perquè el col·legi, que serà seu electoral l'1-O, no es tanqui durant tot el cap de setmana. Cap de les persones ferides ha necessitat atenció hospitalària, per bé que han acudit a un Centre d'Atenció Primària perquè se'ls fes un informe mèdic i poder presentar denúncia.

Els fets han tingut lloc cap a les deu de la nit. Fonts del Comitè de Defensa del Referèndum han explicat a l'ACN que el grup de persones concentrat davant del col·legi Puig Agut parlava tranquil·lament quan s'han produït els trets, que no s'ha pogut identificar d'on provenien. En aquest moment hi ha hagut tres persones ferides, totes lleus.

El grup ha avisat la policia, que s'ha personat al lloc dels fets. Hi han anat agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, tot i que finalment ha estat el cos de seguretat local el que s'ha fet càrrec de l'atestat, segons han confirmat els Mossos.

Les mateixes fonts del Comitè han explicat que un cop ha marxat la policia hi ha hagut un segon episodi de trets de balins, que han ferit la quarta persona, també de manera lleu. Novament s'ha avisat la policia, que novament hi ha anat, també sense poder determinar d'on han sortit els trets.

Finalment, els membres del comitè han decidit marxar del davant del col·legi, tot i que han explicat que aquest dissabte hi seran durant tot el dia. A la nit decidiran si s'hi queden o marxen.