El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha demanat avui la dimissió del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, al qual ha acusat de ser "responsable directe d'una repressió i violència d'Estat" en diversos col·legis electorals de Catalunya aquest 1 d'octubre.

Turull ha comparegut avui en roda de premsa, per segona vegada, a l'International Press and Broadcasting Center, gestionat pel grup Mediapro, i ha criticat l'actuació del Govern en la resposta policial en alguns punts de votació del referèndum.

El conseller ha afirmat, després de la compareixença del delegat del Govern, que el Govern "només pot demanar la seva dimissió immediata per ser responsable directe d'una violència i repressió d'Estat", unes actuacions que "recorden a l'època del franquisme".

A més, el portaveu del Govern ha censurat el "vocabulari maltractador" de Millo quan ha afirmat que l'Executiu "s'ha vist obligat a fer el que no volia fer".

En aquest context, el conseller ha demanat a la comunitat internacional que miri "amb atenció" l'actuació policial d'aquest 1 d'octubre a Catalunya: "Aquest no és un problema intern d'Espanya, és un problema intern de la UE, som ciutadans europeus", ha dit.