L'excapità de l'F.C. Barcelona Carles Puyol s'ha pronunciat a favor del referèndum independentista a Catalunya d'aquest 1 d'octubre: "Votar és democràcia!".

En un missatge al seu perfil oficial a Twitter, Puyol s'ha alineat així amb el defensa Gerard Piqué, un altre futbolista blaugrana i de la selecció espanyola de futbol que repetidament s'ham mostrat partidari de la consulta suspesa pel Tribunal Constitucional.

De fet, aquesta mateixa setmana, Piqué també es posicionava a favor que els catalans s'expressin "pacíficament", fet que li ha costat nombroses crítiques per part de defensors de la unitat d'Espanya.

"Expresem-nos pacíficament. No els donem cap excusa. És el que volen. I cantem ben alt i ben fort", ha escrit l'exblaugrana, que en el seu missatge ha afegit l'etiqueta #Votarem (Votarem).

No és la primera ocasió que Piqué s'ha mostrat favorable al dret a realitzar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya, encara que mai s'ha posicionat a favor de la independència.

També, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va difondre el passat 23 de setembre un vídeo en què l'entrenador del Manchester City, Josep Guardiola, surt en defensa del referèndum.

"Això no va d'independència, va del dret a decidir i poder votar. Això no va d'independència, va de democràcia", assegurava.