Més de 150 vehicles han aparegut aquest matí amb les rodes punxades en diversos punts de les comarques de Girona.

Segons el balanç fet cap a un quart d'una del migdia, els Mossos han localitzat almenys 152 cotxes que presenten aquest acte de vandalisme. S'han localitzat a Verges (95), Sarrià (16), Medinyà (13), Girona (13) i Llagostera.

Cal dir que a la ciutat de Girona també hi ha hagut 10 vehicles que presenten retrovisors trencats o vidres fracturats a tocar de l'escola Maristes.Els veïns de Verges (Baix Empordà) s'han trobat les rodes dels cotxes aparcats al carrer punxades

. De matinada, uns desconeguts han rebentat de manera indiscriminada els pneumàtics dels vehicles i, ara, la gent s'està organitzant per intentar portar a la feina aquells veïns afectats.

Segons les primereres informacions, hi hauria més un centenar de vehicles amb rodes punxades.

Verges, governat per la CUP, és el poble natal del diputat de JxSí i cantant Lluís Llach, autor de cançons com 'L'Estaca'. Precisament, després que l'alcalde Ignasi Sabater l'hagi informat de l'acció vandàlica, Llach ha fet un tuit on expressa "tot el suport a la gent" del seu poble. El de Verges, però, no ha estat un cas aïllat a la demarcació.

A Medinyà (Gironès), els veïns del carrer Doctor Fleming també s'han despertat amb les rodes dels cotxes que hi havia al carrer punxades. A cada vehicle, en aquest cas, n'hi havia rebentades dues. Medinyà va convertir-se en el municipi 222 de les comarques gironines, però la setmana passada el Tribunal Constitucional va anul·lar la llei que l'independitzava de Sant Julià de Ramis.

A Sarrià de Ter, també hi ha cotxes amb les rodes punxades en diversos punts de la població. Segons les primeres informacions, n'hi hauria una quinzena de vehicles afectats. Ràdio Sarrià, difon una imatge:

L'alcalde de Sarrià, Roger Torrent mostra el seu rebuig a les xarxes socials:

Els Mossos d'Esquadrai al llarg del dia, esperen que els arribin les denúncies.

A la ciutat de Girona, entre el barri de Pedret i de la Devesa, també han aparegut una vintena de cotxes amb les rodes punxades.

A l'aparcament que hi ha a prop del Palau de Justícia que és de sorra, aquest matí hi havia una quinzena de vehicles amb les rodes punxades. I la gent que s'hi acostava per aparcar-hi, dutava què fer per la situació que veien.

Un parell de persones per exemple, en veure com estava la situació han decidit marxar per si de cas, tot i que aparquen habitualment en aquest punt. I han assegurat que tampoc ho faran demà.

Denunciar els fets

Des de l'ajuntament de Verges i els Mossos d'Esquadra s'ha habilitat un punt de rebuda de denúncies sobre els fets a l'edifici consistorial.

També s'ha creat un grup a Facebook anomenat "Solidaritat rodes punxades a Verges" on s'informa de les últimes novetats així com es demana que si algú té informació dels fets, l'aporti.

Tallers "solidaris"

Les mostres de solidaritat han començat a aparèixer. Diverses empreses gironines s'han ofert a reparar els pneumàtics punxats de forma gratuïta. Entre elles hi ha : Pneumàtics Perelló, Rodi Motots Services, de Santa Llogaia d'Àlguema, Autoagrícola Roura, de la Tallada d'Empordà, Garatge Josep Bellapart, de Verges i Pneumàtics Girona.

També, segons informa l'ajuntament de Verges al grup de Solidaritat, hi ha també ens que fan donacions gratuïtes de pneumàtics i també s'ha creat un Caixa de Solidaritat per recaptar fons per als afectats.