El consell d'administració de CaixaBank ha decidit per unanimitat traslladar la seu social de Barcelona a València, davant "la situació política i social a Catalunya ".

En un comunicat, l'entitat argumenta que és "prioritat de tota entitat financera la protecció dels seus clients, accionistes i treballadors" i assegura que la decisió s'ha pres "amb l'objectiu de salvaguardar plenament la seguretat jurídica" per garantir l'exercici de la seva activitat. Per això el consell d'administració es tornarà a reunir tan bon punt es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat, aquest dissabte, el decret aprovat aquest divendres pel govern espanyol per poder agilitzar el trasllat de seus socials fora de Catalunya.

Segons els estatuts de l'entitat financera, CaixaBank necessitava fins ara l'aprovació de la junta d'accionistes per poder donar llum verd a un trasllat de la seu social. Però el decret urgent aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres aplana el camí perquè ho pugui fer només si el consell d'administració ho vota a favor.

Així doncs, la seu social de CaixaBank ja no serà a les torres de la Diagonal de Barcelona, sinó que passarà a ser al carrer Pintor Sorolla, 2-4 de València.

La decisió "garanteix la permanència de l'entitat en la zona euro, sota la supervisió del Banc Central Europeu", tal com exposa CaixaBank en una nota de premsa. "La continuïtat a la zona euro garanteix a CaixaBank seguir comptant amb òptimes condicions de finançament", per poder "mantenir el flux de crèdit a famílies i empreses a Catalunya i a la resta d'Espanya, així com preservar la integritat dels dipòsits dels seus clients".

En la mateixa nota, l'entitat remarca que el canvi de domicili social no comporta moviment de treballadors i recorda que el banc té seus corporatives i operatives en diverses ciutats d'Espanya.

CaixaBank és l'entitat més gran de Catalunya i una de les principals companyies de l'Ibex 35. El banc compta amb 15,8 milions de clients en el mercat ibèric, 5.468 oficines -la major xarxa comercial de la península- i més de 37.000 treballadors.

El banc, valorat a borsa en més de 24.500 milions d'euros, ha tancat la sessió borsària amb lleugeres pèrdues, del 0,58%. Aquest dijous, va tancar a l'alça, gairebé del 5%. El dimecres havia perdut un 5,27%. Des de finals de setembre, el preu a borsa de CaixaBank ha baixat. El 27 de setembre una acció s'intercanviava a 4,3 euros, i aquest divendres, a poc més de 4 euros.