Dies després del pitjor tiroteig massiu en la història recent dels EUA, hi ha més preguntes que respostes sobre la figura i el mòbil de Stephen Paddock, que va matar 58 persones diumenge a Las Vegas (Nevada) i podria -segons la Policia- haver tingut ajuda en la preparació de l'atac.

Les autoritats han recuperat 47 armes de foc en tres localitzacions: l'habitació de l'hotel Mandalay Bay des d'on Paddock va obrir foc -allà es van trobar 10 bosses i 23 armes, inclosos rifles d'assalt- i dues residències a nom de l'atacant, a Mesquite i Ren, totes dues a Nevada. A més, s'ha confirmat que Paddock, un jubilat de 64 anys, tenia uns 22 quilos d'explosius i prop de 1.600 bales en el seu automòbil.

«Creuen que tot això ho va aconseguir per si sol?», es va preguntar l'agutzil del comtat, Joe Lombardo, en una conferència de premsa. «Cal assumir que, en algun moment, va haver de tenir ajuda», va afegir.

«És preocupant que aquest individu fos capaç de moure aquesta quantitat de material a una habitació sense ajuda. És preocupant pensar en la quantitat de material que tenia en les dues residències», va insistir.

Sobre aquest fet, agents de la investigació van dir al portal ABC News que creuen que Paddock va ser vist amb una dona, que no era la seva parella, en els dies previs a la nit de diumenge, quan va tenir lloc la tragèdia. Les xifres oficials van ser actualitzades a 59 morts (inclòs l'autor dels fets) i 489 ferits, dels quals 317 ja han estat donats d'alta. Els investigadors estan tractant d'identificar aquesta dona i tenen interès a parlar amb ella per comprovar si té algun coneixement sobre les intencions de Paddock.

Els motius de l'atacant segueixen sent una incògnita. «El que sabem és que Paddock era un home que va passar dècades adquirint armes i munició, i duia una vida secreta que mai no serà completament entesa», va indicar Lombardo. Les autoritats creuen que alguna cosa li devia passar, a Paddock, entre l'octubre del 2016 i el mes passat, un període en el qual va comprar 33 armes de foc, la majoria rifles. La policia ha remarcat que l'atac va ser «premeditat» i «cautelosament planificat».

En la setmana prèvia a l'incident, Paddock va llogar una habitació a l'hotel The Ogden, de Las Vegas, durant la celebració d'un altre festival de música, Life is Beautiful, una reserva que va fer a través del portal Airbnb.

A més, va passar diverses nits a hotels de Chicago durant el mes d'agost amb vistes al festival Lollapalloza, segons van confirmar mitjans locals.