L'atropellament d'onze persones al centre de Londres per un cotxe que va pujar a la vorera, al costat del Museu d'Història Natural, va provocar l'alarma ahir al migdia davant la possibilitat que es tractés d'un altre atemptat terrorista. No obstant això, al final de la tarda, la Policia Metropolitana va informar que s'havia tractat d'un accident i que, per tant, no s'estava investigant com una acció terrorista, sinó com una «col·lisió de trànsit».

En el mateix sentit, fonts del govern britànic també van assenyalar que es tractava d'«un accident de trànsit», malgrat que l'incident havia sembrat el caos en una zona que acostuma a ser freqüentada per ciutadans i turistes.

La sortida de la calçada del vehicle es va produir quan passaven 20 minuts de la 1 del migdia, en ple centre de la capital britànica, i va causar onze ferits -segons va informar el servei d'ambulàncies i d'acord amb la informació oficial disponible a l'hora del tancament d'aquest diari-, i el conductor del vehicle va ser arrestat.

Els serveis sanitaris van concretar que les persones ferides havien hagut de rebre atencions, principalment, a causa de cops a les cames o al cap. Les autoritats sanitàries van confirmar que nou dels vianants atropellats havien hagut de ser traslladats i ingressats en un hospital.

Hores abans que es descartés la possibilitat terrorista, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, va informar que la Policia antiterrorista estava investigant «els motius» que hi havia darrere de l'atropellament.

Missatges precipitats

Durant el temps d'incertesa, el líder del Partit Laborista, Jeremy Corbyn, també va declarar que estava «molt preocupat» per l'esdeveniment. «Els meus pensaments són amb aquells que estan ferits, i dono les gràcies als serveis d'emergència», va assenyalar el dirigent laborista a través del seu compte de Twitter.

En un primer moment, la Policia metropolitana va evacuar el Museu d'Història Natural de Londres com a mesura de precaució, després que diverses persones resultessin ferides a causa de l'atropellament per part del vehicle que va pujar a la vorera. Les forces de l'ordre també van tancar al públic l'estació de metro de South Kensington, la més propera al museu, però les altres entrades al transport subterrani de la zona romanien obertes.

Les primeres informacions indicaven que la policia havia arrestat un individu, però no oferien més detalls. Les imatges i les fotografies publicades a les xarxes socials mostraven danys materials causats a la vorera i als voltants, així com una important presència d'agents armats sobre el terreny i un helicòpter que sobrevolava la zona.Un vídeo penjat a Twitter mostrava un home que era retingut per quatre persones més, cap de les quals anava uniformada.