El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres el calendari oficial de festius laborals per al 2018. Segons la resolució de la Direcció General de Treball del govern espanyol, l'any que ve Catalunya disposarà de tretze festius, dels quals deu són comuns a tot l'Estat i els altres tres són propis de Catalunya.

Els festius comuns a tot l'Estat són l'1 de gener (Any Nou), 6 de gener (Reis), 30 de març (Divendres Sant), 1 de maig (Festa del Treball), 15 d'agost (Assumpció de la Verge), 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya), 1 de novembre (Tots Sants), 6 de desembre (Dia de la Constitució Espanyola), 8 de desembre (Immaculada Concepció) i 25 de desembre (Nadal).

Tots aquests festius són els anomenats no substituïbles, excepte el 6 de gener (Reis), que serà festiu a totes les comunitats perquè cap d'aquestes ha decidit substituir-lo.

Els altres tres festius propis de Catalunya són el 2 d'abril (Dilluns de Pasqua), l'11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya) i el 26 de desembre (Sant Esteve).

Dels tretze festius, n'hi ha un que té el caràcter de recuperable i es pot elegir entre el 2 d'abril (Dilluns de Pasqua) o el 26 de desembre (Sant Esteve). Els altres dotze festius són de caràcter retributiu i no recuperable. A l'Aran, atès que el dia 17 de juny (Festa d'Aran) coincideix en diumenge serà festiu el 26 de desembre (Sant Esteve) igual que a la resta de Catalunya.

Als tretze festius de Catalunya s'hi han de sumar els dos festius locals de cada municipi, de manera que s'acumularan fins a quinze dates festives.