L'arribada de la tempesta Ofelia a la República d'Irlanda ha paralitzat els serveis públics del país i ha provocat tres morts en accidents relacionats amb els forts vents.

La policia irlandesa (Garda) ha confirmat la mort aquesta tarda d'un home a Dundalk (nord-est d'Irlanda) a causa d'un arbre que ha colpejat el seu vehicle i d'un altre a County Tipperary (sud) en un accident amb una serra mecànica quan intentava retirar un arbre caigut.

Aquest matí, una dona ha morit a Waterford (sud-est), també en un sinistre de circulació relacionat amb les ratxes de vent de fins a 156 quilòmetres per hora que s'han registrat al país.

El Servei Nacional de Meteorologia irlandès (Met Éireann) va alertar ahir que els efectes d'Ofelia podrien ser tan devastadors com els que va provocar el 1961 l'huracà Debbie, que va causar 18 morts a Irlanda.

Unes 360.000 llars i negocis romanen sense llum al país després del pas de la tempesta, que ha arrencat arbres i pals elèctrics tant a la República d'Irlanda com a Irlanda del Nord, la regió britànica al nord de l'illa.

La companyia energètica estatal ESB ha alertat els ciutadans que acostar-se a instal·lacions elèctriques danyades és "extremadament perillós" i ha avançat que per restablir la llum a tots els afectats caldrà diversos dies.

Les escoles i universitats han quedat tancades, mentre que nombrosos procediments judicials i cites mèdiques no urgents han estat cancel·lades per endavant en previsió dels efectes de la tempesta.

Les condicions atmosfèriques han obligat a cancel·lar prop de 130 vols a l'aeroport de Dublín, mentre que l'aeròdrom de Belfast ha afirmat que la tempesta ha tingut un "impacte" en els vols de les companyies Ryanair i easyJet, que han cancel·lat diversos trajectes.

Al Regne Unit, la tempesta ha coincidit al Regne Unit amb condicions atmosfèriques inusuals, que han propiciat l'aparició de cels rogencs en diversos punts de les illes britàniques.

L'oficina meteorològica del Regne Unit (Met Office) assenyalen que aquestes alteracions atmosfèriques es deuen tant a la pols procedent del Sàhara que ha arrossegat Ofelia com a partícules produïdes pels incendis de Portugal i Galícia.