El propietari de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort, Xavier Gabriel, ha confirmat el trasllat de les seves empreses fora de Catalunya. La seu fiscal de l'administració l'ha traslladat a Madrid i la seu social a Navarra. El propietari de La Bruixa d'Or ha afirmat que ''és espanyol, estima Catalunya però no és independentista'' i ha afegit que s'ha vist ''obligat'' a prendre aquesta decisió pel ''boicot'' de part del sector independentista i per les ''falsedats'' que s'han esbombat sobre la seva persona. Per aquesta qüestió ha dit que ja ha posat una denúncia als Mossos d'Esquadra i en té pendent de posar 4 o 5 més. Si aquestes amenaces segueixen ''no dubtarà'' en tancar l'administració des del divendres a la tarda fins al dilluns, ha sentenciat.

La major part de les vendes les fa per Internet (87%) i per aquest motiu diu que l'afectació de tancar els caps de setmana per ell serà mínima. Gabriel ha recordat que ven més dècims de loteria a Alemanya que a Catalunya.

El propietari de l'administració de loteria que més ven de tot Espanya ha dit que l'actual situació política l'ha portat a paralitzar dos inversions a la capital del Pallars Sobirà.