Llívia va portar a la macroconcentració de protesta que es va fer ahir al vespre a Barcelona contra l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart una munió d'espelmes que encara guardava de la gran estelada encesa que va muntar fa unes setmanes al camp de futbol.

En concret, Llívia va transportar en camió fins a Barcelona cap a 42.000 espelmes per proveir els assistents a la mobilització, que precisament s'havia organitzat amb l'objectiu de fer una concentració pacífica amb espelmes a l'avinguda Diagonal, entre passeig de Gràcia i la plaça Francesc Macià. Es tracta de material sobrant en l'espectacular encesa que l'Ajuntament de Llívia i l'ANC de la Cerdanya van muntar el dissabte 23 de setembre a la nit al camp de futbol de la població, que figurava una immensa estelada per a la qual es van utilitzar més de 80.000 espelmes, de tipus llantió, de color groc, vermell, blau i transparent.

De tot el conjunt que es va fer servir ahir, cap a unes 2.000 espelmes es van portar a concentració convocada també a les 8 del vespre a Puigcerdà, i les altres es van guardar per a Barcelona.

Puigcerdà, com van fer molts altres municips d'arreu de Catalunya, ja havia sortit al carrer ahir a les 12 del migdia també per demanar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, detinguts dilluns al vespre i empresonats a Soto del Real. En aquest cas, van ser aturades més curtes, que a Puigcerdà van aplegar cap a unes 200 persones davant l'edifici de l'ajuntament.