El portaveu d'En Comú al Congrés, Xavier Domènech, ha demanat avui, després de conèixer-se les mesures en l'aplicació de l'article 155, "àmplies aliances democràtiques" per fer davant la "reacció".

També i en eal seu compte de twitter, ha acusat al president del Govern, Mariano Rajoy, de voler "carregar-se" l'autogovern i l'autonomia de Catalunya.

De la seva banda, el president del grup de Catalunya Sí que es pot al Parlament, Lluís Rabell, i el seu portaveu Joan Coscubiela, també han reaccionat en twitter a l'anunci de les mesures en aplicació de l'article 155 de la Constitució per restaurar l'ordre constitucional i l'Estatut.

Rabell ha afirmat que aquestes mesures suposen la "suspensió" de l'autonomia catalana i ha afegit: "No és un error, és un atemptat contra la democràcia".

De la seva banda, Joan Coscubiela, ha dit en un tuit que "Si aplicar el 155 és una barbaritat política, el seu contingut és contrari a la Constitució i un cop a la democràcia".

Segons el seu parer, aplicar les mesures anunciades avui per Mariano Rajoy és "tan inviable" com acordar una Declaració unilateral d'Independència.