El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha afirmat que "cap país europeu pretén reconèixer Catalunya com un Estat independent" i ha alertat sobre les "petites pàtries", que ha considerat "restes del passat".

En una entrevista publicada avui per "Il Messaggero", el polític conservador italià, preguntat per si la Unió Europea (UE) tem la multiplicació de "petites pàtries", ha respost que sí i que "per aquesta raó ningú a Europa pretén reconèixer Catalunya com un Estat independent".

"Fins i tot (la primera ministra britànica) Theresa May, en ple 'brexit', ha dit que el Regne Unit no reconeixerà mai Catalunya", ha asseverat.

Tajani, que avui s'ha expressat en els mateixos termes en un esdeveniment del diari "Il Foglio" a Florència (centre d'Itàlia), ha defensat que Espanya, "més enllà d'algunes escenes que no han agradat el dia del referèndum" de l'1 d'octubre, és una "democràcia construïda gràcies al compromís de milions d'espanyols".

"En aquest cas no es tracta d'autonomia sinó d'una proclamació d'independència en desacatament de l'Estat de dret i contra la Constitució espanyola, fruit d'un referèndum il·legal promogut amb la violació de les regles de l'autonomia catalana", ha subratllat.

I això, segons la seva opinió, provoca "una vulneració democràtica".

D'una altra banda el polític conservador italià ha descartat que els referèndums que les regions de Lombardía i Véneto celebren avui per demanar més autonomia al Govern italià s'assemblin al referèndum il·legal de Catalunya.

En aquest sentit, ha assenyalat que demanar més autonomia no implica reclamar la independència i ha insistit que "les petites pàtries són una reminiscència del passat i no protegeixen els interessos dels ciutadans".